vrijdag 10 mei 2013

Vandaag niet zulk mooi weer, koud, harde wind en donkere lucht. Dus niet echt veel buiten geweest.
Het weer leende zich dus echt voor american pancakes. Ik had nog een bakje blauwe bessen staan. Zo maakte ik ze:

3 eieren, dooier en wit gescheiden.
De dooiers in een mengbeker, samen met een zakje vanillesuiker, snufje zout, scheutje olijfolie losroeren, 250 ml melk erbij, ik gebruik altijd geitenmelk, maar amandelmelk van bv Alpro is ook lekker. In een beslagkom 250 gram zelfrijzend bakmeel en een half zakje bakpoeder zeven. Dan de melkmassa bij het meel roeren, en doorroeren tot er geen klontjes meer inzitten. Beslag half uurtje in de koelkast laten rusten.
Ondertussen de eiwitten in een metalen kom met de mixer of keukenmachine op de hoogste stand goed stijfkloppen. Je kom moet goed vetvrij zijn en er moet geen eigeel door het wit zitten. Als je de kom kunt omkeren en het eiwit blijft in de kom is het goed stijf.
De eiwitten voorzichtig door het beslag "vouwen", één of twee koekenpannen verhitten en invetten met wat olie of boter. één sauslepel beslag voor één pancake, ik bak altijd vier tegelijk, twee in iedere koekenpan. Als je de pancakes in de pan hebt liggen, naar smaak blauwe bessen erover en de pancakes omkeren als ze mooi bruin zijn aan de onderkant. Bak op een matig hoog vuur, anders heb je een zwarte buitenkant met een ongare binnenkant. Als je blauwe bessen op zijn, dan bak je de rest zonder bessen af. (Bij ons vinden de honden dit erg fijn). Je kunt ook eens stukjes banaan proberen, ook erg lekker. 
Serveer de blauwe bessen pancakes met zure room en poedersuiker. Eet smakelijk!
 Dit is ook een lekker idee voor een moederdagontbijtje zondag! Wat mooie bloemen uit eigen tuin in een mooi vaasje, en klaar ben je! Hier staat de sering bijna in bloei, dus....wat let je?

In de "Food we Love Box"  http://www.foodwelove.nl/verhalen/wat-zat-er-in-de-foodwelovebox-van-maart,  zat heerlijke scones mix van Dapeppa, ook zo lekker voor een feestelijk ontbijtje!

www.foodwelove.nl   Hier moet je zeker een kijkje nemen. Een erg leuk concept, ik verheug mezelf alweer op de meibox!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten